ZONA ANL, DE NERECUNOSCUT

Anii de nepăsare din partea municipalității, atunci când a venit vorba despre cartierul ANL, au fost lăsați în urmă. În doi ani, această zonă a devenit de nerecunoscut. Aici, au fost asfaltate aleile, s-au amenajat locuri de parcare, dar și terenuri de sport. Mult mai important este însă faptul că a fost deblocată situația în vederea finalizării lucrărilor la blocurile ANL, abandonate și ele ani la rând.

Locatari nevoiți să stea cu geamurile închise din cauza prafului, bălți și nici măcar un metru de asfalt! Aceasta era imaginea oferită de zona blocurilor ANL, până de curând.  Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani. S-au asfaltat aleile, s-au amenjat noi locuri de parcare, terenuri de sport, iar câmpul viran din apropiere a fost și el sistemaziat. Aici, se vor amenaja spații verzi și terenuri de sport.

Mai important este faptul că s-a reușit deblocarea lucrărilor care vizau construirea unor noi spații locative, astfel încât doar în ultimii doi ani au fost reparatizate aproximativ 100 de apartamente ridicate de Agenția Națională a Locuințelor. Așa se face că până în toamnă, aici, se vor muta  67 de tineri. În prezent, se desfășoară lucrări la încă două blocuri.

Sistematizarea din jurul blocurilor ANL va continua. Lucrările care vizează asfaltarea aleilor și a parcărilor se va finaliza în maximum o lună, urmând ca celelalte lucrări să fie gata până la sfârșitul acestui an.