ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI

23 aprilie reprezintă, în România, Ziua Veteranilor de război. Evenimentul este celebrat, an de an, la Drobeta Turnu Severin, unde au loc diferite manifestări pentru cinstirea eroilor, care au luptat în teatrele de război. Drept urmare, și astăzi, în Parcul Rozelor a avut loc un ceremonial militar și religios în memoria celor celor care s-au sacrificat pentru poporul român.

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată la Drobeta Turnu Severin printr-o ceremonie militară și religioasă, la care au participat oficialități, reprezentanți ai structurilor militare și veterani. Evenimentul s-a desfășurat în Parcul Rozelor și a debutat prin oficierea serviciului religios pentru pomenirea celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă. A urmat apoi evocarea semnificaţie Zilei Veteranilor de Război, depunerea coroanelor şi jerbelor de flori şi defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare.

Printre participanți s-a aflat şi un veteran de război care vizibil emoţionat le-a vorbit celor prezenţi despre  anii de război şi despre bucuria şi onoarea de salva ţara din mâinile duşmanilor.

În judeţul Mehedinţi mai sunt în viaţă 54 veterani de război şi 340 văduve de veterani de război.