ZIUA REGALITĂŢII, ZIUA INDEPENDEŢEI

Seara trecută, sala Cerchez din cadrul Palatului Culturii „Teodor Costescu” a găzduit un concert de muzică clasică, organizat de reprezentanţii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei în cinstea regalităţii.

Monarhiştii mehedințeni au sărbătoritîn avans  Ziua Regalitaţii, o sărbătoare de suflet pentru Clubul Monarhiştilor din judeș care au organizat un concert pentru a omagia şi sărbători Ziua Regalităţii în România, o zi care marchează trei momente semnificative din istoria ţării: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat a României şi încoronarea primului Rege al ţării.

Un regal muzical pentru o zi regala! Acesta a fost mottoul evenimentului organizat de reprezentanții filialei Mehedinți a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. Concertul a fost suținut de membrii orchestrei Mozartinno a Liceului de Artă Ioan Ștefan Paulian.

 

Ziua Regelui sau Ziua Regalității a fost Ziua națională a României între anii 1866-1916 și 1918-1947 şi se sărbătorea pe 10 mai. În 1866, la 10 mai, Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a ajuns la București și a fost încoronat ca rege al României.