Ziua produselor agroalimentare româneşti

„Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti” se organizează anul acesta și la Drobeta Turnu Severin. Evenimentul a debutat de astăzi și va dura până duminică. Promovarea consumului de produse agro-alimentare locale, naturale şi sănătoase, precum şi dezvoltarea micilor afaceri în acest domeniu sunt temele cheie pe care le promovează organizatorii. Producători locali își expun zilele acestea, pe strada Crișan, marfa care este de proveniență autohtonă.
Anual, la 10 octombrie se celebrează Ziua Națională a produselor agro-alimentare românești. Eevenimentul este organizat pentru a încuraja producţia agro-alimentară naţională, produsele autohtone de calitate, îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse locale tradiţionale.
„Împreună cu Direcția pentru Agricultură Mehedinți, am adus în rotonda de la Crișan producători români din Mehedinți și din alte județe, cu produse românești” , a precizat primarul Marius Screciu.
Promovarea consumului de produse agroalimentare locale, naturale şi sănătoase, precum şi dezvoltarea micilor afaceri în acest domeniu sunt temele cheie pe care le promovează organizatorii.
Preţurile practicate în târgul dedicat Zilei Naţionale a produselor agroalimentare româneşti sunt pentru toate buzunarele.
Trecătorii au putut degusta din bunătăţile aflate pe tarabe. Târgul dedicat Zilei Naționale a Produselor Agro-alimentare Românești îi așteaptă pe mehedinţeni cupreparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin.