ZIUA PORŢILOR DESCHIDE LA I.J.J. MEHEDINŢI

Cu ocazia împliniri a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române,  Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți a organizat acțiunea ,,Ziua Porților Deschise”. Invitației lansate de jandarmi au răspuns sute de elevi însoțiți de cadrele didactice din școlile si liceele mehedințene. Copiii s-au distrat maxim la excerciţiile pe care le-au desfăşurat jandarmii.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi şi-au deschis larg porţile pentru vizitatorii curioşi să vadă în ce condiţii îşi desfăşoară jandarmii activitatea.  Debutul evenimentului a fost premierea reprezentanţilor din presă  care au participat la concursul „Cupa presei la Tir”.

Pentru a marca cei 169 de ani de activitate, jandarmii mehedinţeni au dorit să-i aibă alături pe elevii de toate vârstele din judeţul Mehedinţi.Cele mai așteptate momente au fost exerciţiile demonstrative constând în exerciții de autoapărare, spargeri de obiecte dure și elemente de dresaj canin.

Manifestările s-au organizat în contextul sărbătoririi la data de 3 aprilie, a 169 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi.