ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE A AUTISMULUI

Pentru a marca Ziua Internaţională de conştientizare a autismului, mâine, la Drobeta Turnu Severin vor avea loc o serie de evenimente. În ultimii ani, în România, se vorbește tot mai mult despre autism, care continuă să rămână o enigmă pentru medici. După îndelungi studii, se știe doar că este o tulburare complexă de dezvoltare ce afectează, potrivit ultimelor statistici, unul din 60 de copii. Tocmai de aceea, reprezentanţii Direcției pentru Protecția Copilului Mehedinţi  vor organiza, marți, o serie de evenimente pe esplanada Palatului Culturii „Teodor Costescu” începând cu ora 17.

Anual, la 2 aprilie, în întreaga lume, este marcată ziua de conștientizare a autismului. În ultimii ani, s-a vorbit tot mai mult despre această tulburare complexă de dezvoltare care afectează comunicarea verbală și nonverbală a copiilor diagnosticați cu autism. Specialiștii încă nu știu ce anume o generează, deși în lume studii ample au fost efectuate.

Totuși, ceea ce se cunoaște este faptul că unul din 60 de copii suferă de această boală. Cei diagnosticați cu autism își pot dezvolta anumite abilități, pe care ceilalți nu le posedă. Unii dintre ei sunt considerați genii ale matematicii sau ale muzicii. Cert este că acești copii pot fi recuperați, iar arta îi ajută să consștientizeze lume acare îi înconjoară.

Pentru a trage un semnal de alarmă, reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, împreună cu autorităţile locale şi judeţene,au organizat o serie de activități ce vor ave aloc marți, 2 aprilie, pe esplanada din fața Palatului Culturii. Se vor împărţi pliante și vor avea loc diverse ateliere pentru copii. De asemenea, după ora 19, Palatul Culturii va fi colorat în albastru.