ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE A AUTISMULUI

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost marcată în Drobeta Turnu Severin, printr-o serie de activităţi menite să atragă atenţia cu privire la tot ce înseamnă această tulburare. Cu baloane albastre în mâini, participanţii au empatizat cu organizatorii și s-au unit cu toții, sub același slogan ”autismul nu este o boală, indiferența, este”! Evenimentul a fost organizat de Centrul de zi pentru copilul autist şi de Centrul de asistență şi consiliere pentru copii cu tulburări din spectrul autist.

Un eveniment plin de emoție și empatie afost organizat de reprezetanții Centrului de zi pentru copilul autist şi de cei ai Centrului de asistență şi consiliere pentru copii cu tulburări din spectrul autist. Organizatorii au dorit ca prin evenimentul organizat să atragă atenție opiniei publice cu privire la această tulburare.

În centrele din Drobeta Turnu Severin ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt luați în evidență 33 de copii cu astfel de tulburări. Ei beneficiază de consiliere și terapie din partea specialiștilor centrului.Evenimentul a fost dedicat în totalitate micuţilor, iar pentru ei s-au pregătit spectacole de muzică, dans şi ateliere de creaţie, picturi pe faţă şi multe altele.

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.