ZIUA EUROPEI LA COLEGIUL NAŢIONAL ,,TRAIAN’’

Mâncare, dansuri și muzică de pe întreg continentul. Ziua Europei a fost sărbătorită în mod inedit la Colegiul Național Traian.  Întrucât este declarată şcoală ambasador a Parlamentului European, elevii acestei unități de învățământ au marcat evenimentul printr-o serie de activități.

Copiii au prezentat statele Uniunii Europene prin intermediul dansului, muzicii, dar și al mâncărurilor.Și anul acesta, elevii Colegiul Naţional „Traian “din Drobeta Turnu Severin au celebrat Ziua Europei.  Așa se face că fost pregătite standuri cu mâncare din diferite țări europene, dar și dansuri și muzică. Copiii nu au ținut cont de realitățile geopolitice și au inclus și Anglia în programul lor, deși Marea Britanie a ales să părăsească Uniunea Europeană. Colegiul Național Traian a fost declarată şcoală ambasador a Parlamentului European.

Reprezentanţii consiliului elevilor au precizat că această distincție reprezintă o mare onoare pentru cei care învață aici. Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Ea este cunoscută ca Ziua Schuman, amintind de declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman, care a propus crearea unei cooperări europene.