VOLUNTARII SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ, INSTRUIŢI DE POMPIERI

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a avut loc convocarea şefilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din județul Mehedinţi. Activitatea se desfăşoară trimestrial în baza Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pentru anul 2019.

O dată la trei luni, pompierii mehedinţeni instruiesc şefii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. De această dată, principalul scop al convocării a vizat creșterea nivelului de pregătire pentru a acționa cu profesionalism pe linia gestionării tuturor situațiilor de urgență.

Şefii serviciilor voluntare susţin că i-au tot înştiinţat pe oameni privind pericolul incendiilor de vegetație uscată, însă aceştia de multe ori ignoră toate sfaturile.

Având în vedere numărul mare de incendii de vegetaţie uscată din această perioadă conducerea ISU Mehedinţi a solicitat șefilor serviciilor de voluntari intensificarea activităților pentru asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor.

Totodată, pe timpul şedinţei de instruire s-au adus în discuție criteriile de performanță privind constituirea, îndrumarea și dotarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență.