VIROZA NU SE TRATEAZĂ CU ANTIBIOTICE

 

 

Viroza nu se tratează cu antibiotice. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că înghițim pastile fără să știm dacă ne ajută sau nu. Specialiștii spun că sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuşi îmbolnăvirii. Este important ca părinţii să ţină în permanenţă legătura cu medicul de familie.

Odată cu vremea rece, începe şi sezonul virozelor respiratorii. Expunerea la frig este un factor care favorizează instalarea acestora. Specialiştii însă nu recomandă tratamente medicamentoase.

 

“Sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuşi îmbolnăvirii. (…) Infecţia de tract respirator superior sau răceala poate determina tuse, curgerea nasului, lăcrimare în exces, durere în gât şi febră. Medicaţia antipiretică (cea care combate febra) poate reduce durerea şi febra. Virusul nu poate fi tratat cu tratament antibiotic şi medicaţia împotriva răcelii nu ajută” informează Departamentul de Situaţii de Urgenţă, pe Facebook. Medicii de familie, le recomandă celor loviți de viroză repaus la pat, odihnă şi să consume cât mai multe lichide. Însă majoritatea oamenilor preferă să ia medicamente după ureche.

Orice viroză care nu se ameliorează semnificativ în trei zile de la debut, necesită vizita la medic. Cei mai afectaţi sunt copiii mai mici de zece ani, din cauza sistemului imunitar incomplet format şi vârstnicii.