UN ARTIST ŞI RĂDĂCINILE SPERANŢEI

Colecţionează, apoi sculptează rădăcini de copac aduse de ape pe Dunăre, pe care le transformă în adevărate lucrări de artă. Este pasiunea unui bărbat din Mehedinţi, care de-a lungul celor 21 de ani de când şi-a transformat casa într-un mic atelier a strâns peste 2000 de astfel de sculpturi, pe care le-a vândut în numeroase expoziţii. Generos, Mugurel Onofrei a donat Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu-Severin, banii strânşi de pe vânzarea lucrărilor din expoziţia organizată în această iarnă.

În micul atelier amenajat în locuinţa sa, Mugurel lucrează de zor încercând să dea contur pieselor noii expoziţii. Pentru aceasta are nevoie de rădăcinile copacilor aduşi de viitură pe Dunăre şi câteva unelte pe care orice om gospodar le are la îndemână. După ce aduce acasă rădăcinile “pescuite” din fluviu, artistul le pune la uscat. Abia apoi, cu mâini măiastre, le dă contururi nebănuite.

Bărbatul spune că totul este o pasiune transmisă de un prieten. În cei 21 de ani a meşterit peste 2000 de piese. Cele mai multe au ajuns în expoziţii, iar de acolo în toată lumea.

Cea  mai proaspătă expoziţie a fost în iarna care tocmai s-a încheiat. Şi tocmai pentru că lucrările s-au bucurat de succes, artistul s-a gândit ca banii strânşi să-i doneze Spitalului Judeţean.

Pentru  Mugurel Onofrei un an rodnic este acela când fluviul aduce multe rădăcini în timpul viiturilor, pentru că astfel are lemn pe care să-l modeleze. Sculptorul neobişnuit spune că anul acesta nu au fost mari viituri pe fluviu, dar este totuşi în pregătirea noii colecţii.