Ultima tranşă de vaccin antigripal, în Mehedinţi

Ministerul Sănătății a livrat marți ultima tranșă de vaccin antigripal pentru județul Mehedinţi. De la începutul campaniei de vaccinare a populației s-au primit 26.270 de doze de vaccin.  În total, peste 12000 de persoane au fost deja vaccinate, potrivit Direcției de Sănătate Publică a Județului Mehedinţi.

Judeţului Mehedinţi i-au fost repartizate 26.270 de doze de vaccin antigripal, în trei tranșe: prima de 1.800 de doze, a doua de 1.700 de doze, a treia de 10.500 și a patra de 12.270 de doze, reprezentând circa 78% din totalul persoanelor catagrafiate în judeţul nostru. Medicii de familie au fost informaţi că pot ridica vaccinul repartizat, de la magazia DSP. Campania de vaccinare gratuită se derulează prin cabinetele medicilor de familie și este destinată persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical sau gravide.

Până în prezent, au fost vaccinate în total 12.333 de persoane, din care, 1001 cadre medicale şi personal auxiliar din spitale şi din unităţii sanitare ambulatorii, plus 11.332 de persoane cu afecţiuni cronice.

Supravegherea infecţiilor respiratorii acute se realizează începând cu săptămâna 40 a anului 2018, conform metodologiei de supraveghere emise de INSP pentru sezonul 2018-2019. Sunt incluşi în sistemul de supraveghere toţi furnizorii de servicii medicale din judeţ. Până în prezent, nu au fost raportate reacţii adverse postvaccinale la vaccinul antigripal.