TURISMUL RELIGIOS, PROMOVAT CU BANI EUROPENI

Banii europeni vor promova turismul religios din România şi Bulgaria, pentru a-l aduce în atenţia turiştilor. Cu 350.000 de euro, accesaţi printr-un proiect transfrontalier al Universităţii din Craiova, nu mai puţin de 30 de mănăstiri din Bulgaria şi alte 45 din Oltenia vor contitui un circuit cultural-religios.

Una dintre cele mai frumoase regiuni incluse în acest proiect este judeţul Mehedinţi şi Clisura Dunării. Mănăstirile Mraconia, Sfânta Ana, Vodiţa sau Gura Motrului sunt doar câteva dintre obiectivele turistice incluse în acest proiect.

Acelaşi proiect va promova şi 30 de mănăstiri din Bulgaria. Vecinii de la sud de Dunăre au făcut deja proiectul unui traseu care include vizitarea a nu mai puţin de zece mănăstiri. Pelerinajle se pot desfășura fie organizat, fie individual, iar turiştii vor găsi în lăcaşurile de cult şi hrană, dar şi un loc unde să se odihnească.

În cadrul workshopurilor organizate de-a lungul proiectului, în mai multe zone ale ariei turistice care trebuie promovată vor fi purtate discuţii şi le vor fi furnizate participanţilor, informaţii legate de obiectivele turistice religioase care sunt incluse în acest proiect.