TURISMUL, O PRIORITATE A MEHEDINȚIULUI

Turismul a devenit în ultimul timp o componentă importantă a economiei locale, motiv pentru care se fac în ultima perioadă eforturi pentru punerea în valoare a obiectivelor turistice din județ. Liderul PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, a declarat că un ajutor real în ceea ce privește turismul sunt ultimele decizii ale Guvernului cu privire la acordarea voucherele de vacanță, dar și cu privire la reducerea TVA-ului în turism.

Turismul este una dintre prioritățile Guvernului PSD –ALDE, iar acest fapt se oglindește și ]n măsurile care au fost luate pentru sprijinirea turismului local. La finalul anului trecut, guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgenţă privind unele modificări fiscal bugetare prin care se reduce cota TVA la 5% pentru cazarea la hotel, pentru serviciile de catering şi pentru parcurile de distracții. Eforturi pentru susținerea turismului sunt făcute și la nivel local, iar organizarea festivalului de muzică populară *Domnica Trop* de muzică populară vine să promoveze zona de nord a județului Mehedinți și să aducă în fața unui public cât mai numeros și divers frumusețile din această parte a României.

Pe raza județului Mehedinți se află mai multe obiective turistice unice în țară. Chipul lui Decebal sculptat în stâncă sau podul lui Dumnezeu de la Ponoarele sunt doar câteva dintre obiectivele care atrag mii de turiști.