TU CE ŞTII DESPRE FERTILITATEA TA?

Suntem tara in care unul din cinci cupluri se confrunta cu probleme de fertilitate. La fel se intampla si multe alte state din Europa, dar, spre deosebire de ele, suntem singurii care nu facem nimic sa schimbam acest fapt. De exemplu, tara noastra nu deconteaza integral nici macar o singura proceduri de Fertilizare in Vitro. Între timp, mii de femei suferă în tăcere si nici macar nu merg la medic, pentru ca nu stiu ca infertilitatea este o boala care se poate trata. Despre toate acestea, se va vorbi deschis, in cadrul unui eveniment organizat in premiera la Drobeta Turnu Severin, sambata, 16 martie, de la ora 11,00  la Palatul Culturii Teodor Costescu.

În România se nasc tot mai puţini copii, iar aproape 20% dintre cupluri suferă de infertilitate. Culmea este că prea puţini din cei care se confrunta cu aceasta problema cer sfatul unui medic. Tocmai de accea, reprezentantii Asociaţiei Si eu am dreptul sa fiu parinte vin la Drobeta Turnu Severin, sambata, la ora 11, la Palatul Culturii Teodor Costescu, pentru a discuta deschis despre un subiect considerat tabu, in societatea romaneasca.

 

Membrii Asociației “Și eu am dreptul să fiu părinte” și-au propus să ofere  vouchere cadou pentru analize necesare cuplurilor care intampina probleme in a avea un copil. De asemenea, la eveniment va participa un specialist, care va oferi sprijin psihologic acestor cupluri. Este pentru prima data cand la Drobeta Turnu Severin are loc un astfel de eveniment, de aceea se doreste ca tot mai multe femei, care trăiesc această dramă sa participe la intalnire. Toți cei care vor să facă un copil și nu au reușit, dar nu numai, sunt așteptați la întâlnirea programată la Drobeta Turnu Severin pentru a primi sprijin, astfel încât visul lor să devină realitate.