TRIPLĂ SĂRBĂTOARE, DE 9 MAI

Ziua Europei, Ziua Victoriei Naţiunilor Unite şi Ziua Independenţei de Stat a României au fost sărbătorite, în cadru festiv, la Drobeta Turnu Severin. Reprezentanţii  autorităţilor locale şi judeţene, dar şi politicieni au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, unde a avut loc o ceremonie militară.

9 mai are o semnificație aparte pentru România. La această dată sunt marcate 3 evenimente definitorii pentru istoria noastră. Este vorba despre Ziua Independenței de Stat, Ziua Vitoriei împotriva fascismului și Ziua Europei. Drept urmare, la Drobeta Turnu Severin a avut loc un ceremonial militar pentru celebrarea acestei triple sărbători.

La ceremonie au participat reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, dar şi ai mai multor asociaţii şi partide politice, care au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor.

Oficialitățile au vorbit despre importanţa acestui eveniment și despre provocările geopolitice, dar nu numai, pe care România trebuie să le treacă.

La 9 mai 2018 se împlinesc 141  de ani de când România şi-a câştigat Independenţa. La 9 Mai 1877, Mihail Kogălniceanu citea Declarația de Independență. De asemenea, la 9 mai 1945 se încheia cel de-al doilea război mondial. Tot la această dată, dar în 1950, se puneau bazele unei cooperări europene, care a dus, în final, la formarea Uniunii Europene.