TÂRGUL VETERANI AUTORIZAT PENTRU SACRIFICAREA MIEILOR

Severinenii îşi vor putea cumpăra miei de Paşti direct de la fermieri! Acest lucru este posibil întrucât au fost îndeplinite toate condițiile în vederea autorizării provizorii a Târgului Veterani pentru sacrificarea mieilor. Primarul Marius Screciu a făcut demersurile pentru obţinerea unei derogari de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară.

Târgul Veterani este singura locație din Drobeta Turnu Severin unde se vor sacrifica mieii de Paște. Primarul Severinului a făcut toate demersurile în vederea asigurării condițiilor sanitar veterinare pentru obținerea autorizației provizorii de la Direcția Sanitar Veterinare.

Sacrificarea mieilor se va face în perioada 22-27 aprilie 2019, iar producătorii vor avea la dispoziţie asomatoare şi apă curentă. Trebuie totuşi să îndeplinească mai multe condiţii pentru a primi acceptul să-şi sacrifice mieii aici.

În Mehedinți, sunt doar două locații care vor primi autorizație provizorie în vederea sacrificării meilor de Paști. În afară de târgul Veterani, medicii veterinari urmează să avizeze favorabil și solicitarea primăriei Șimian pentru autorizarea târgului de Cerneți.