TAKE, IANKE ŞI CADÎR, PE SCENA TEATRULUI SEVERINEAN

Una dintre cele mai populare creaţii ale dramaturgiei româneşti, piesa „Take, Ianke şi Cadîr” a putut fi vizionată de iubitorii de teatru din Severin, seara trecută. Publicul a apreciat prestația actorilor pe care i-a răsplătit cu îndelungate aplauze.

Într-un mic orăşel de provincie de la începutul secolului al XIX-lea, trei negustori – un evreu un român şi un turc , prieteni de o viaţă, îşi împart clientela. Fata evreului și băiatul românului se îndrăgostesc, dar povestea de dragoste a acestora este, în concepţia taţilor lor, imposibil de împlinit. Pentru „Take, Ianke şi Cadîr”, severinenii au venit în număr foarte mare la Palatul Culturii Teodor Costescu. Prestația actorilor i-a cucerit, iar aplauzele au curs minute în șir.

Piesa lui Victor Ion Popa surpinde dragostea, toleranţa şi prietenia într-o manieră în care umorul de situaţie este omniprezent.Severinenii s-au bucurat de spectacol, deși cunoșteau scenariul, pentru că avuseseră ocazia să-l urmărească și în alte dăți.

Piesa de teatru “Take, Ianke şi Cadîr”, de Victor Ion Popa, are un puternic mesaj uman, e caldă, sentimentală, plină de umor, e o predică socială, o piesă scrisă cu meşteşug, cu replici antologice, ce a obţinut întotdeauna succesul de public.