SUBVENŢII PENTRU CULTIVATORII DE TOMATE

Programul de cultivare a tomatelor în spaţii protejate continuă şi în acest an. Pentru a fi eligibili, producătorii trebui să îndeplinească anumite criterii, pentru a beneficia de subvenția de la stat. Reprezentanții Direcției Agricole Mehedinți au anunțat că cererile se depun până la 20 martie.

Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de cultivare a tomatelor în spații protejate este valabil și pentru acest an. Aceasta înseamnă că producătorii care respectă criteriile cerute, pot primi subvenții de la stat.

Cererea de înscriere în program se depunde la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Mehedinţi, până la data de 20 martie, pentru producţia valorificată în perioada ianuarie – mai.

Direcţia Judeţeană pentru Agricultură  arată că anul trecut numărul producătorilor de tomate a crescut semnificativ, faţă de 2017. Şi pentru acest an se aşteaptă un număr mare de solicitări pentru subvenţii. În 2018, aproximativ 120 de producători din judeţul Mehedinţi au solicitat acordarea ajutorului de minimis pentru cultivarea roşiilor.