STRATEGII DE PREVENIRE A FENOMENULUI DE BULLYING

„Strategii de prevenire și atenuare a fenomenului de bullying”! Este o nouă etapă din cadrul proiectului cofinanțat de către Comisia Europeană, prin intermediul căruia se caută soluții pentru combaterea acestui fenomen extrem de periculos care a atins cote alarmante în ultimul timp. Şi de data aceasta, dezbaterile au avut loc la Isverna.

În perioada 28-31 martie, în localitatea Isverna, s-a derulat o nouă etapă din cadrul proiectului cofinanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+ prin intermediul căruia se caută soluții pentru combaterea fenomenului de bullying.  Proiectul este coordonat de Asociația Elevilor Mehedințeni și are drept scop reducerea numarului de tineri, din România, care sunt implicați în comportamente specifice fenomenului de bullying, indiferent dacă sunt victimă, agresor sau martor.

Conform statisticilor, se înregistrează, la nivel național, un trend ascendent al fenomenului de bullying, iar proiectul a apărut ca răspuns la nevoia de prevenire și atenuare a  acestei stări de fapt.

La aceasta etapă a proiectului au participat tineri din judetele Gorj si Vaslui, dar si tineri din zonele adiacente orasului Baia de Arama.