START UP NATION, SPRIJIN PENTRU ANTREPRENORI

80% dintre antreprenorii care au beneficiat de Programul guvernamental Start-up Nation nu ar fi reuşit să se dezvolte în lipsa acestuia – arată cel mai recent studiu realizat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România. Inițiatorii acestei scheme de sprijin, reprezentanții PSD au spus despre Start Up Nation că este menită să sprijine în special tinerii antreprenori.

Profilul anteprenorial arată că 70% dintre întreprinzătorii Programului Start-up Nation sunt asociaţi unici. Cei mai mulți dintre anteprenori desfăşoară activităţi în sfera producţiei, dar și în industriile creative.   

PSD a inițiatiat această schemă de sprijin care vine în ajutorul antreprenorilor. Obiectivele principale al Programului sunt stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora; crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piață muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților; creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative. Cercetarea Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România a fost realizată la nivel naţional pe un număr de aproape 8.500 de participanţi, selectaţi pentru finanţarea programului, iar 75 % dintre respondenţi au fost din mediul urban.