Sprijin francez pentru romi

O delegație a consiliului mitropolitan francez Nantes s-a întâlnit, la Prefectura județului Mehedinți, cu reprezentanții autorităților județene pentru o analiză a programului de sprijin cu privire la sprijinirea comunităților de romi din mai multe localități mehedințene.

Autoritățile din județul Mehedinți s-au întâlnit cu o delegație din zona metropolitană Nantes din Franța pentru a analiza rezultatele unui proiect demarat în din 2013 cu privire la sprijinirea comunităților de romi din mai multe județe, astfel încât aceștia să părăsească Franța.

În data de 9 iunie 2013, la Drobeta Turnu Severin a fost semnat Acordul între Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare, județul Mehedinți și Colectivitatea locală Nantes Metropole, destinat implementării unui proiect experimental de sprijinire a reinserției familiilor cetățenilor români aparținând minorităților romilor, revenite din Franța, beneficiare ale unui ajutor de revenire acordat de statul francez.În cadrul acestui parteneriat francezii au dat bani pentru dezvoltarea unor proiecte destinate romilor.

În total, aproximativ 100.000 de euro a alocat statul francez pentru pentru ameliorarea condițiilor de viață a celor aproximativ 1.500 de persoane de etnie romă provenite, mai ales, din comunitățile locale Gîrla Mare, Punghina și Gruia. În județul Mehedinți sunt familii beneficiare ale acestui program în localitățile Gruia, Gârla Mare, Punghina și Bălăcița.