SPORTUL ÎN VIAŢA ELEVILOR

Sportul si miscarea au un rol deosebit de important in cresterea si dezvoltarea copiilor. Pe langa beneficiile aduse sanatatii, copilul dobandeste noi deprinderi. Tocmai de aceea, este important ca cei mici sa participe la orele de educatie fizica de la scoala. Profesorii spun ca sportul cultiva spiritul de echipa si de fair-play, intr-un mod atractiv pentru copii.

Sportul este absolut necesar pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor. Teoria o cunosc toti, dar practica lasa de dorit. Tot mai multi copii aleg sa evite orele de sport de la scoala, desi profesorii fac tot ce le sta in putinta pentru a-i atrage spre miscare. Educaţia fizică determină transferul unor cunoştinţe şi deprinderi precum spiritul de echipă şi fair-play-ul.

Copiii inteleg cat de importanta este miscarea pentru sanatatea lor. Unii dintre ei sunt foarte activi si au dezvoltat adevarate pasiuni pentru un sport anume.

Educaţia fizică a tinerei generaţii constituie unul din elementele de bază ale sistemului educaţional. Specialistii spun ca prezenţa orelor de sport în şcoală este absolut necesară pentru a stimula mişcarea în rândul elevilor şi chiar performanţa sportivă.