SPITALUL DE LA STREHAIA, RĂMÂNE DESCHIS ŞI ÎN TIMPUL REAMENAJĂRII

Spitalul orăşenesc din Strehaia se va redeschide cu fonduri guvernamentale. Lucrările de reamenajare şi modernizare urmează să înceapă în curând. Pentru a nu exista sincope în ceea ce priveşte derularea actului medical, la faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Spitalului Judeţean de Urgenţă şi cei ai consiliului judeţean Mehedinţi. Aceştia au profitat de prezenţa lor în Strehaia şi pentru a-i ura bun venit unui nou medic în unitatea medicală de aici.

Locuitorii oraşului Strehaia vor avea din nou acces la servicii medicale în regim de spital. Pe fonduri guvernamentale în perioada următoare aici vor demara ample lucrări de reamenajare şi reabilitare a spitalului orăşenesc. Pentru a se asigura că, pe perioada derulării acestor lucrări, locuitorii din oraş şi satele din apropiere nu rămân fără servicii medicale, preşedintele Aladin Georgescu a convocat la spital toţi factorii responsabili la faţa locului pentru a se asigura că spitalul nu va fi complet închis atunci când vor demara lucrările de modernizare.

Pe de altă parte, se fac în continuare eforturi pentru a duce la spitalul de aici medici specialişti care să acorde asistenţă medicală. Este şi cazul unui medic tânăr ce a ales să profeseze în Strehaia care şi-a început activitatea chiar astăzi.

Autorităţile locale din oraşul Strehaia au semnat contractul de finanţare, prin care se asigură redeschiderea spitalului din oraş. Banii necesari investiţiei sunt asiguraţi de Ministrul Dezvoltării. Lucrările se vor derula pe parcursul unui an jumătate. Investiţia, în valoare de 14 milioane de lei, privind reabilitarea şi modernizarea unităţii sanitare, este suportată de Ministrul Dezvoltării, în cadrul programului de dezvoltare locală PNDL II.