SIBINESCU: IOHANNIS, OBLIGAT SĂ RĂSPUNDĂ UNOR SOLICITĂRI

Mai mulți lideri din coaliția de guvernare au avansat la începutul acestei săptămâni varianta unei ordonanțe de urgență care va introduce termene de aplicare a deciziilor CCR de către președintele Iohannis. Potrivit reprezentanților coaliției de guvernare, se ia în calcul un termen de 3-5 zile pentru revocarea miniștrilor și 5-7 zile pentru numire. Senatorul Ionuț Sibinescu a declarat că președintele Iohannis trebuie să acționeze conform prevedirilor constituționale.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul ar putea să dea o ordonanță de urgență care să prevadă un termen pentru șeful statului privind numirea miniștrilor propuși de premier, aceasta fiind o soluție pentru a pune capăt blocajului impus de președintele Iohannis Executivului.

La rândul său, președintele ALDE Drobeta, senatorul Ionuț Sibinescu, este de părere că, în ceea ce privește impunerea unor termene președintelui, dacă președintele nu consideră suficiente prevederile constituționale, atunci varianta introducerii unor termene precise este una benefică.

Liderul ALDE Drobeta Turnu Severin a mai spus că tocmai de aceea, pentru ca lucrurile să fie cât mai clare și pentru a pune capăt interpretărilor Constituției, varianta unei OUG cu termene pentru președinte i se pare un lucru benefic. Anumite lucruri ar trebui să decurgă de la sine, deoarece respectarea Constituției nu este facultativă, a precizat Sibinescu.