Sfinţirea picturii Bisericii Sfântul Ilie Tesviteanul

Duminică, la Biserica Sfântul Ilie Tesviteanul, din Drobeta Turnu Severin, a avut loc un eveniment deosebit. Este vorba despre sfinţirea picturii care împodobeşte lăcaşul de cult. Slujba a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nicodim, împreună cu un sobor de preoţi veniţi, inclusiv, din parohii mai îndepărtate.

Ierarhul mehedințenilor, Preasfințitul Părinte Nicodim, a oficiat slujba de sfinţire a picturii Bisericii Sfântul Ilie Tesviteanul, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Pentru deosebita contribuţie la realizarea lucrărilor de pictură și înfrumusețarea bisericii, Părintele Gheorghe Ghinea, parohul acestei Biserici, alături de Părintele Stelian Alin Dumitru și Părintele Haralambie Iovănel au fost ridicați la rangul de Iconom Stavrofor.

Parohia „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” se află în partea de vest a Severinului. Lucrările, începute în 1992, au fost întrerupte o perioadă, fiind reluate în anul 1998.

Pictura bizantină a fost realizată între anii 2013-2018 de maeştrii Eugen şi Florica Papici, iar banii necesari au fost obţinuţi de la Secretariatul de Stat pentru Culte, autorităţile locale şi din donaţiile credincioşilor.