SEVERINUL VA AVEA PROPRIA SOCIETATE DE TERMOFICARE

Severinul va avea o societate proprie care va produce energia termică. Consilierii locali au probat, astăzi, înființarea acestei societăți care va prelua cazanele de termoficare și va produce agentul termic. Reprezentanții firma din Botoşani care s-au ocupat până în prezent  de operarea celor două cazane prin care municipiul Drobeta Turnu Severin primea căldură  au transmis că nu vor mai participa la licitaţii pentru anul viitor. Astfel, reprezentanţii primăriei  au înfiinţat o societate comercială intitulată „Termoficare Gaz Drobeta SRL”, pentru a asigura severinenilor agent termic.

Consilierii muncipali au votat înfiinţarea societăţii Termoficare Gaz, care va prelua în scurt timp ceea ce înseamna operera celor două cazane de la Termo. Concret, societatea se va ocupa de producția energiei termice.

În  prezent, societatea nou înființată are 41 de angajaţi care au autorizaţie pentru operarea celor două cazane în vederea furnizării agentului termic. Unii din ei vor merge la cursuri pentru a obţine autorizaţii şi pe domeniul gazelor, astfel încât să se poată ocupa și de bransările la rețeaua de gaze, pe viitor, în cazul în care va fi nevoie.

Tot în cadrul acestei ședințe a fost desemnat şi directorul noii societăți de termoficare.Consilierii locali au aprobat înfiinţarea societăţii cu unanimitate de voturi. În perioada următoare, consilierii  se vor întâlni pentru a dezbate şi regulamentul societăţii de termoficare.