Severinul, reprezentat la Viena

Reprezentanții Primăriei Drobeta Turnu Severin participă, în această perioadă, la un eveniment dedicat marcării anului european al patrimoniului. Întâlnirea are loc la Viena, la inițiativa celor care gestionează la nivel european programul Inter Act. Prin acesta se acordă sprijin autorităților și specialiștilor ce implementează proiecte finanțate prin programele de cooperare transfrontalieră. Invitația a fost lansată pentru implementarea cu succes a proiectului care vizează reabilitarea Castelului de Apă.

Reabilitarea castelului de apă din Drobeta Turnu Severin a fost unul dintre cele mai de succes proiecte implementate pe fonduri europene alocate în cadrul programului de cooperare transfrontalieră România-Serbia. Este și motivul pentru care reprezetanții Primăriei Drobeta Turnu Severin au fost invitați al Viena pentru a susține acest proiect în cadrul unui eveniment organizat de Inter Act, program care oferă sprijin tehnic specialiștilor implicați în programele de cooperare europeană. Delegația Mehedințiului la Viena a fost condusă de primarul Marius Screciu alături de specialiști din cadru direcției de dezvoltare regională.

Evenimentul organizat la Viena face parte din seria celor dedicate marcării anului european al patrimoniului.

Municipiul Drobeta Turnu Severin a implementat mai multe proiecte finanțate prin intermediului programului de cooperare transforntalieră. Reabilitarea castelului de apă, a zonei pădurii Crihala sau implementarea sistemului care monitorează parametrii apei din Dunăre se numără printre acestea.