SECTORUL SEPTIC RĂMÂNE ÎNCHIS, LA SPITALUL JUDEŢEAN

Aparţinătorii bărbatului de 64 de ani din Mehedinţi, decedat în urma unor infecţii intraspitalicești reclamă faptul că reprezentanţii Spitalului Judeţean refuză să le pună la dispoziţie dosarul medical al acestuia. Fiul bărbatului suspicionează că reprezentanţii unităţii sanitare vor să ascundă adevărul morţii tatălui său. Reprezentanţii spitalului se apără spunând că legea nu le permite comunicarea datelor din dosar, pentru că pacientul nu şi-ar fi exprimat opţiunea, înainte de deces. În tot acest timp, sectorul septic rămâne închis, până ce vor veni rezultatele de la probele recoltate ieri. Totuși, numărul acuzaţiile din partea unor aparţinători ai pacienţilor care au murit în  secţia ATI continuă să crească.

 

 Femeia despre care vorbeşte acest bărbat avea 54 de ani şi a murit în secţia ATI pe data de 1 mai. Soţul său spune că în aceeaşi zi, lângă ea, ar mai fi decedat o pacientă.

Pe de altă parte, fiul bărbatului mort în 24 aprilie spune că reprezentanţii spitalului refuză să elibereze dosarul de pacient al tatălui său, pe un motiv considerat absurd, ceea ce l-a făcut să devină suspicios.

 

Bărbatul spune că din discuţiile cu ceilalţi aparţinători, ar mai fi existat şi alte cazuri de decese. Reprezentanţii unităţii sanitare explică motivul pentru care nu pot elibera dosarul pacientului.Legat de decursul anchetei, cei de la Spitalul Judeţean spun că se aşteaptă rezultatul unor probe prelevate din secţia ATI, în cursul zilei de marți.

 

Reprezentanţii DSV au declarat că sectorul septic al secţiei ATI rămâne închis, până în momentul în care vor veni rezultatele probelor de laborator recoltate şi în funcţie de acestea, va fi sau nu redeschis.