Secetă extremă în Mehedinți

Seceta cumplită care s-a abătut peste România are efecte dezastruoase în Mehedinți, acolo unde câmpurile sunt atât de uscate încât animalele nu mai au ce mânca. Și mai gravă este situația în cazul cultivatorilor de terenuri, care fie nu au putut să însămânțeze culturile de toamnă pentru că  terenul este atât de tare că nu l-au putut lucra. Și dacă au fost puse în pământ, semințele de rapiță, grâu și orzul nu au răsărit din cauza lipsei de apă.

În  Mehedinți, animalele nu mai au ce mânca pe câmp pentru că iarba a fost pârjolită de secetă. Fermierii le dau din proviziile strânse pentru iarnă, dar care și ele sunt puține.

Pentru cei care cultiva terenuri situația este și mai dramatică. Pământul abia poate fi lucrat cu utilaje mari, iar fermierii mici nici nu au putut însămânța, din cauza pământului tare.

Și mai gravă este situația în cazul marilor fermieri, care au însămânțat, dar culturile nu au răsărit fără apă și au fost obligați să le întoarcă.

Fermierii spun că sunt șapte ani de când nu au mai văzut o asemenea secetă și că aproape se repetă situația din 2011 când, de la mijlocul verii până în luna decembrie, nu a căzut nici strop de ploaie, culturile nu au răsărit, iar pierderile au fost foarte mari.