SECETA AFECTEAZĂ CULTURILE AGRICOLE

Seceta dă peste cap planurile agricultorilor din Mehedinți. Dacă în alţi ani, în această perioadă erau temperaturi apropiate de 0 grade celsius, de data aceasta temperaturile au urcat și la 26 de grade. Soarele dogoritor a uscat pământul, iar oamenii spun că au greutăți să-l lucreze. Dacă nu va ploua, culturile mari, în special grâul, ar putea suferit din cauza secetei.

Agricultorii din judeţul Mehedinţi  sunt cu ochii pe prognoza meteo și pe termometre. În așteptarea unor precipitații consistente, oamenii spun că, deja, culturile încep să fie afectate de secetă. Reprezentanţii Direcţiei Agricole spun că vor suferi cu precădere culturile de grâu, în cazul în care nu va ploua consistent.

În judeţul Mehedinţi, cele mai afectate sunt culturile de grâu, sfeclă de zahăr, orz şi porumb, plante aflate în plină vegetaţie şi care au nevoie de multă apă. În ceea ce privește grădinile, oamenii spun că se descurcă așa cum pot. Cu apă de la fântâni gospodarii încearcă să salveze ceea ce au plantat. Deşi udă regulat, pământul este tot uscat şi în unele locuri chiar crăpat.

 

Meteorologii au tot anunțat ploi, în Mehedinți, în această perioadă. Numai că vremea are planurile ei, iar precipitațiile se lasă așteptate.