SE INSTALEAZĂ PARAPEŢI METALICI PE CLISURĂ

Zeci de vieți omenești puteau fi salvate, dacă ar fi existat parapeți instalați pe marginea drumului pe Clisură. La această concluzie au ajuns și autoritățile după ce presa a tras numeroase semnale de alarmă, în urma producerii unor accidente rutiere grave. Vestea bună este aceea că în perioada următoare, cei de la Drumuri Naționale vor începe intalarea unor parapeți metalici, pentru ca tragedii să nu mai aibă loc. Astfel, pe drumul DN 57, între Sviniţa şi Dubova, se vor executa lucrări în acest sens.

Reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă că vor avea loc lucrări de montare a unor parapeţi metalici pe DN 57, în Clisura Dunării, între Şviniţa şi Dubova. Lucrarea este executată de cei de la Secţia Drumuri Naţionale Orşova.

Pe acest tronson de drum au avut loc în ultimii ani mai multe accidente grave. Presa a tras numeroase semnale de alarmă, dar în zadar. Adevărate tragedii s-au produs pe acest sector de drum, unde s-au pierdut zeci de vieți omenești. Drumarii au fost criticaţi pentru faptul că ar fi putut fi evitate aceste drame dacă ar fi existat parapeţi de protecţie pe marginea carosabilului. Autoritățile mehedințene apreciază lucrările care vor avea loc aici că reprezintă un început care trebuie să dea speranță ca lucrurile vor intra în normalitate, pe toate drumurile.

Ultimul accident grav, în zona Clisurii Dunării, a avut loc în decembrie 2018, victimă fiind cântăreaţa Anca Pop. Aceasta a derapat cu maşina și a ieșit de pe şosea. Tânăra a pierit înecată în apele Dunării.