SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PREȘEDINTELE C.E.

Un grup de parlamenatri ai principalului partid de guvernământ a transmis o scrisoare deschisă președintelului Comisiei Europene, Jean Claude Junker. Documentul a fost transmis în contextul ultimelor declarații făcute de Junker, unei publicații din Germania. Președintele Comsiei Europene a declarant că România nu este pregătită pentru preluarea președinței Consiliului European. Inițiatorul scrisorii este deputatul mehedințean, Vlad Bontea.

Parlamentarii PSD reacționează la declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la faptul că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. În acest sens, deputatul PSD de Mehedinți, Vald Bontea, a transmis în numele unui grup de inițiativă o scrisoare deschisă președintelui Comisiei Europene:

Faceți apel la unitate! Dar unitatea înseamnă și susținere și apreciere și un mesaj responsabil al celor care conduc vremelnic Uniunea Europeană! Prin îndoiala exprimată cu privire la capacitatea guvernului României de a prezida țările UE se adâncește prăpastia dintre noi și ceilalți! Dacă vreți model de unitate, fiți primul care poartă acest stindard. Nu doar preferențial, ci în orice moment și cu fiecare ocazie. România și niciun alt stat membru al Uniunii Europene nu merită și nu trebuie să fie catalogat ca o țară de mâna a doua”

În scrisoare, se amintește faptul că țara noastră își respectă toate înțelegerile negociate cu Uniunea Europeană. În schimb, suntem în continuare ținuți la ușa spațiului Schengen, în ciuda faptului că gestionăm cea mai sigură frontieră a Uniunii Europene, mai susțin parlamentarii PSD.

Cât despre România cea mai coruptă, vă atragem atenția că ni se lipește o etichetă în mod nedrept care ne aduce prejudicii majore. Nu vrem să disecăm despre cine este mai corupt și de ce, doar cităm ceea ce Eurobarometru a publicat pe tema corupției: România se afla pe locul 14. Cu siguranță mai avem multe de realizat, dar în mod evident am facut multe progrese și nu suntem în acel regres despre care se vorbește în acest moment.”

Semnatarii scrisorii spun că este inacceptabil ca România să fie terenul de bătălie pentru o campanie electorală a cărui miză sunt doar următorii 5 ani, făcându-se referire la scrutinurile electorale prin care vor trece marile familii politice europene. România este un stat independent care a demonstrat responsabilitate în momente critice internaționale. Uniunea Europeană nu se rezumă doar la următorul mandat, iar existența sa depinde de toate statele membre, se mai arată în scrisoarea trimisă de parlamentarii PSD, care au dorit să arate că țara noastra nu poate să accepte în genunchi orice etichetă i se pune și nici nu poate fi considerată un stat de mâna a doua.