SCHIMBĂRI PESTE NOAPTE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT

Părinții şi sindicatele au reacţionat la modificarea peste noapte a calendarului examenelor de admitere la liceu. În urma scandalului, ministrul Educaţiei anunţă renunţarea la acest ordin, care nu a apărut în Monitoul Oficial pentru a produce efecte. Ecaterina Andronescu a încercat să schimbe data examenelor vocaționale de admitere la liceu, cu două zile înainte ca acestea să se desfășoare.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a încercat să schimbe peste noapte data examenelor vocaționale de admitere la liceu. Printr-un ordin  de ministru aceasta modifica inclusiv data de înscriere la probele vocaționale. Paradoxal, înscrierile au avut deja loc, conform calendarului încă în vigoare care poartă semnătura aceleiași Ecaterina Andronescu. Prin același act, ministrul amână și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale.

Întrucât  schimbarea bruscă dă peste cap planurile viitorilor liceeni, părinții şi sindicatele au reacţionat la modificarea propusă de ministrul Educaţiei cu doar două zile înainte ca examenele pentru probele de aptitudini să se desfășoare. În urma acestor reacţii Ecaterina Andronescu a renunţat la modificarea de ultim moment şi astfel  examenele vor fi susținute de elevii claselor a VIII-a așa cum prevedea până acum calendarul evaluărilor.

Probele de aptitudini vocaţionale vor începe în data de 16 mai şi vor continua în zilele următoare  cu probele de limbi străine.