SCHIMBĂRI ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT

Schimbări în învățământ.Modificările îi vizează pe profesorii care au luat notă peste 7 la concursul de titularizare în ultimii 6 ani. În cazul în care aceștia nu s-au titularizat din lipsa catedrelor, pot să-și folosească nota pentru a ocupa un post pe o perioadă mai mare de un an.  Acest lucru poate fi posibil în situația în care Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare decide că poate să transforme contractul de muncă din contract pe durată determinată, într-unul cu durata egală cu viabilitatea postului didactic.

Ministerul Educației a decis, prin ordonanță de urgență, ca profesorii care au luat notă peste 7 la concursul de titularizare în ultimii 6 ani să poată ocupa posturi pe o perioadă mai mare de un an şi să aibă aceleaşi drepturi ca profesorii titulari. Aceasta înseamnă că acolo unde este posibil, Consiliul de Administraţie poate să transforme contractul de muncă dintr-unul pe durată determinată, într-un contract cu durata egală cu viabilitatea postului didactic.

Actul normativ propus de Ministerul Educaţiei arată că cei aflaţi în această situaţie pot avea contract pe perioadă determinată, pentru posturi care sunt valabile 2-3 ani. 

La nivel naţional în această situaţia sunt aproape 2.000 de profesori care au obţinut cel puțin nota 7 la concursul de titularizare în ultimii 6 ani şi nu au găsit un post permanent.