Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae

Sărbătoare mare, astăzi, la români! În fiecare an, la 6 decembrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae. În credința populară, el este simbolul dărniciei, fiind întruchipat precum un bătrânel cu barbă albă, călare pe un cal alb. Dincolo de tradiții, sărbătoarea este una importantă pentru lumea creștină. În toate bisericile s-au ținut slujbe, iar credincioșii au venit să se roage pentru cei dragi.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie tradiţia spune că Moş Nicolae vine la geamuri şi vede copiii care sunt cuminţi, lăsându-le în cizmuliţe dulciuri şi alte daruri. În popor se crede că de Sfântul Nicolae începe, în adevăratul sens al cuvântului, iarna. De azi Moșul își scurtură barba și începe să ningă. Iar dacă nu ninge înseamna că Sfântul Nicolae a întinerit. Sărbătoarea Sfântului Nicolae este una importantă în lumea creștină. În toate bisericile, la această dată, se țin slujbe.

La Drobeta Turnu Severin, credincioșii au mers la biserică să se roage pentru cei dragi.

Sfântul Nicolae se bucură de mare prețuire printre creștini și de aceea foarte mulți îi poartă numele. Aproximativ 800.000 de români poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae.