SĂRBĂTOAREA LILIACULUI, ÎN PRIMA DUMINCĂ DIN MAI

În Pădurea de liliac de la Ponoarele va răsuna din nou cântecul popular căci, în perioada 4-5 mai, are loc o nouă ediție a Sărbătorii Liliacului. Evenimentul va debuta sâmbătă seara, atunci când va avea loc hora satului. Duminică, vor avea loc spectacolele de muzică populară susținute de interpreți cunoscuți din zona Mehedințiului și a Gorjului.

În prima duminică a lunii mai are loc sărbătoarea liliacului de la Ponoarele. Evenimentul va debuta, sâmbătă seara, cu hora satului. Organizatorii, Primăria comunei Ponoarele, Consiliul Județean Mehedinți și Centrul Cultural Nichita Stănescu, au pregătit pentru duminică, 5 mai, spectacole în aer liber, susţinute de artiști de muzică populară din Mehedinţi.

Anul acesta, cei care vor participa la eveniment vor merge pe drum asfaltat. Și în acest an, reprezentanții primăriei vor asigura transportul turiștilor din centrul comunei și până locul amenjat pentru sărbătoare cu microbuzele proprii pentru a evita aglomerația:

Nu doar pădurea de liliac atrage turiştii în acest colţ mirific al zonei de nord din Mehedinţi, ci şi multe alte frumuseţi  care sunt  catalogate drept monumente ale naturii, unice în Europa. Între acestea regăsim Podul lui Dumnezeu, cel de al doilea pod natural din Europa, ca mărime, şi singurul funcţional, dar și multe alte obiective turistice din zonă.