SARBATOAREA INVIERII, LA MALUL DUNARII

Paşte la malul Dunării pentru românii, care au ales pensiunile din Clisură, pentru a petrece Sărbătorilor. Desi meteorologii anuntau vreme rea, dupa cateva reprize de ploaie sâmbără seară, turistii s-au bucurat de vremea frumoasa si de ospitalitatea gazdelor. Au fost fi primiţi cu preparate tradiţionale, gătite de bucătari pricepuţi, iar distracţia a început chiar de vineri seară, când în pensiuni au sosit primii turişti. Drumetiile, plimbarile cu barca si multe altele sunt momentele cu care oaspetii isi umplu timpul.

În bucătăria acestei pensiuni s-a lucrat de zor la bucatele de pe masa de Paşte. După  ce au fiert ouăle, care apoi au fost înroşite a urmat mielul care îşi aştepta cuminte rândul la cuptor. Apoi, a venit rândul somnului care a devenit saramură, după o rețetă știută pe Clisură. Cât despre turişti, aceștia spun că se simt excelent aici. 

Ca să-şi distreze oaspeţii, gazdele au garnisit programul: ziua cu plimbări cu barca pe Dunăre sau drumeţii, iar seara cu programe artistice.

În noaptea de Înviere, turiştii au mers la cele două mănăstiri din Clisura Dunării, Mraconia şi Sfânta Ana.