SĂRBĂTOAREA FLORIILOR

Creștinii ortodocși au sărbătorit în număr mare Duminica Floriilor la Catedrala Episcopală, din Drobeta Turnu Severin. Slujba a fost oficiată de PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, împreună cu un sobor de preoți. La finalul Sfintei Liturghii, credincioșii au primit ramuri de salcie pentru a-și împodobi casele cu ele, potrivit tradiției.

Duminica Floriilor a fost sărbătorită de sute de credincioși, la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin. Oamenii au venit în număr mare să asculte slujba și să se roage înainte de a începe Săptămâna Patimilor. În duminica Floriilor, Biserica prăznuieşte Intrarea în Ierusalim a Mântuitorului. Este o zi liturgică aparte amintind de unul dintre cele mai mari evenimente din viaţa pământească a Domnului nostru Iisus Hristos.

 La finalul Sfintei Liturghii dupã rugãciunea amvonului Preasfinţitul pãrinte Nicodim a binecuvântat ramuri de salcie, credincioşii împodobind cu ele uşile şi ferestrele caselor lor spre binecuvântare.

În cadrul Sfintei Liturghii, monahul  Serafim de la Mănăstirea Vodița a primit Taina Hirotoniei întru diacon pe seama Mănăstirii Vodița, la acest eveniment fiind prezenți și elevii seminariști din întreaga episcopie.

Floriile marcheazã ultima Duminicã înaintea Învierii Domnului. Aceastã sãrbãtoare reprezintã intrarea triumfalã a Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de o mulţime de oameni care ţineau în mâini ramuri de finic. Aceastã sãrbãtoare este una dintre cele mai importante sãrbãtori din anul bisericesc.