S-AU MAJORAT TARIFELE DE TAXI

Tarifele de taxi au fost majorate, din nou, la Drobeta Turnu Severin. Consilierii locali au aprobat proiectul privind actualizarea tarifului de persoane în regim de taxi. Astfel, în curând, prețul de pornire la taximetrele din drobeta Turnu severin va crește cu aproximativ 30 de bani în timpul zilei și 40 de bani în timpul nopții.

Printre taximetriști se vorbește că tariful de pornire va fi de aproximativ 2,49 de lei ziua și aproximativ 2,89 de lei, noaptea. Tarifele diferă de la o firmă de taximetrie la alta. Dincolo de toate acestea, primarul Marius Screciu a cerut reprezentanților firmelor de taximetrie prezenți la ședința Consiliului Local să păstreze curățenia în stațiile de taxi.

Tot acum s-a abordat și un subiect spinos cu care se confruntă atât firmele de taximetrie, cât și cele de transport public. Este vorba despre taximetria la negru, care a înflorit la Drobeta Turnu Severin și care aduce prejudicii bugetului local și nu numai.

Stoparea taximetriei la negru intră în atribuțiile Inspectoratului Poliției Județene, după cum au declarat autoritățile în cadrul ședinței de Consiliu Local. Tot acum, s-a stabilit constituirea unei comisii care să cuprindă reprezentanți ai mai multor instituții abilitate să acționeze pentru eradicarea taximetriei la negru.