S-A DAT STARTUL PROGRAMULUI „RABLA 2019”

Programul prin care românii îşi pot cumpăra maşini noi, în locul celor vechi, a început.  Autoritățile încearcă să cureţe parcul auto românesc de autoturismele mai vechi de 8 ani. Prin programul Rabla 2019, oamenii pot beneficia de un tichet în valoare de 9,200 de lei, dacă îşi cumpără o maşină cu motor hibrid.

Cei  care doresc să-şi achiziţioneze maşini noi, pot obţine tichete în valoare de 9,200 de lei, dacă aleg să-şi cumpere un autoturism cu motor hibrid. Programului Rabla i s-au alocat, anul acesta,  322 milioane de lei, ceea ce înseamnă că aproximativ 35.000 de persoane fizice şi juridice vor putea beneficia de acești bani. Când vine vorba despre programul rabla, părerile severinenilor sunt împărţite.

Cei care vor să se înscrie în programul de stimulare a înnoirii Parcului Auto trebuie să îndeplinească anumite criterii: nu trebuie să aibă datorii la stat şi, desigur, să deţină un autoturism cu o vechime de peste 8 ani. În acest an, Ministerul Mediului a renunţat la condiţia ca maşinile casate să aibă ITP valabil.