Românii se grăbesc să îşi cumpere pensie

Mii de români se grăbesc să îşi cumpere vechime la pensie. Legea le permite celor care nu au lucrat în ultimii cinci ani sau pentru care nu s-au plătit contribuţii să poată cumpăra vechimea în muncă. Cererea se depune la sediul Casei de Pensii. 

Aproape 40.000 de români şi-au cumpărat, în ultimii doi ani, vechime în muncă. Cererea pentru un astfel de demers se depune la sediul Casei de Pensii. Procedura este extrem de simplă, doritorii trebuie să meargă la un ghişeu cu buletinul, unde vor primi câteva documente pe care trebuie să le completeze. Se începe cu un contract de asigurare, apoi urmează o declaraţie prin care se atestă că nu au fost asiguraţi, în acea perioadă, nu au  primit şomaj, nu au  urmat un stagiu militar sau alte cursuri postuniversitare. Totul se încheie cu o declaraţie privind protecţia datelor.

Severinenii spun că o această posibilitate reprezintă un mare beneficiu pentru cei care vor să aibă un venit sigur la bătrâneţe.

Venitul asigurat înscris în contractul de asigurare socială poate fi modificat, din iniţiativa asiguratorului, prin încheierea unui act adiţional la contractul de asigurare socială.