ROMÂNII, CEI MAI CREDINCIOŞI EUROPENI

Românii sunt cei mai religioşi dintre europeni, mai mult de jumătate dintre ei declarându-se ”foarte credincioși”. Aceștia spun că religia este foarte importantă în viaţa lor, se roagă zilnic şi cred în Dumnezeu fără nicio îndoială. Totuși, trebuie remarcat faptul că puțini sunt cei care merg consecvent la biserica. căci practică puţini sunt cei care vizitează Biserica.

În urma unui studiu realizat în mai multe ţări, s-a constatat că românii sunt cei mai credincioşi dintre Europeni. Totuși, puțini sunt practicanți cu adevărat, adică merg cu regularitate la biserică. Cei mai mulți spun că poartă în suflet credința, se închină la icoane, vizitează mănăstiri, dar nu duc o viață conform preceptelor religioase. Preoţii  sunt optimişti și spun că rezultatele sondajului sunt cât se poate de adevărate, întrucât întrebarea  a vizat dacă,,românii au sau nu credinţă în divinitate’’.

Alături de România, în topul ţărilor cu cetățeni religioși se află Armenia , Georgia și Grecia . Republica Moldova ocupă locul cinci, cu un procent de 47% al populaţiei care se declară extrem de religioasă.