REZULTATE FINALE LA SIMULARE

Rezultatele simulării Evaluării  Naționale pentru clasele a VII-a și a VIII-a se cunosc, deja, în școlile mehedințene. În acest an, matematica pare să le fi ridicat elevilor probleme serioase. Doar 33,9% dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note peste 5 la Matematică.  Totuși, elevii spun că sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute şi aceste note reprizintă un impuls pentru examenul din vară.

Elevii claselor a șaptea și a opta au aflat, deja, notele obținute la simularea Evaluării Naționale. În toate școlile mehedințene ele au fost aduse la cunoștința elevilor. Și anul acesta matematica i-a pus la grea încercare, drept dovadă procentul mic de promovare.

Cu toate acestea, mulți elevi spun că sunt mulțumiți de rezultate. Mai mult, aceste note îi vor determina să înveţe şi mai mult pentru examen.

La nivel național, unul din doi elevi nu a obținut notă de promovare la simularea Evaluării Naționale. Rezultatele finale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.