RADIAŢI DIN REGISTRUL COMERŢULUI

Radiaţi din Registrul Comerţului. Vorbim despre persoane fizice autorizate şi întreprinderi individuale care nu au îndeplinit condiţia privind numărul maxim de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN. Din această cauză, în judeţul Mehedinţi, nerespectarea acestor prevederi a condus la radierea a peste 200 de PFA-uri şi interprinderi individuale, începând chiar cu data 18 martie 2019.

Peste 200 de  persoane fizice autorizate şi interprinderi indviduale care nu au respectat condiția cu privire la numarului  maxim de clase de activitati prevazute de codul CAEN  au fost radiate din Registrul Comerţului. Printre cei vizați se află beneficiari ai fondurilor de la APIA. Așa se face că  zeci de fermieri riscă să piardă finanţările Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

 

Beneficiari, constituiti ca P.F.A. si interprinderi individuale, care se regăsesc în această situaţie, au la dispoziţie un  termen de 15 zile de la data radierii din Registrul Comertului, în care sa depună  la Centrele APIA o declaratie în acest sens.

 

Reprezentanții APIA informează că beficiarii  au obligativitatea ca, pentru autorizarea la plată, să se conformeze prevederilor Legii privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.