PROTESTUL POLIŢIŞTILOR ŞI AL ANGAJAŢILOR PENITENCIARELOR

Polițiștii, lucrătorii din penitenciare și rezerviști militari protestează timp de două zile în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi la Parlamentul României. Scopul protestului fiind încercare de a atrage atenţia asupra problemelor privind condiţiile de muncă, asupra salarizării şi a scăderii pensiilor. La protest participă și sindicaliști din Mehedinți.

Sindicaliștii din poliție, penitenciare și rezerviștii militari protestează timp de două zile la București. Lor li s-au alăturat lucrători din penitenciar și polițiști din Mehedinți.

Sindicaliștii susțin că scopul acestui protest vizează inechităţile salariale, precum şi discriminarea pensionarilor militari.

Protestul a fost programat special în această perioadă, întrucât, acum, la Bucureşti are loc Consiliul Justiţiei şi afacerilor interne, unde se vor afla reprezentanţii ai Consiliului Europei. 

În cazul în care guvernanţii nu vor răspunde pozitiv solicitărilor, sindicaliștii au anunțat că vor continua protestul pe termen nelimitat.