PROIECTULUI WINPOL, ÎN JUDEŢUL MJEHEDINŢI

WINPOL este un proiect ambiţios care promovează tehnologii inteligente în domeniul gestionării deșeurilor. La sediul Consiliului Județean Mehedinți a fost organizat un eveniment în cadrul căruia a fost prezentat parcursul acestui proiect ce este implementat din 2017 și care se va încheia peste aproximativ doi ani. Cu acest prilej, au avut loc dezbateri între participanți cu privire la mijloacele prin care politicile moderne în domeniul deșeurilor ar putea fi implementate în Mehedinți.

WINPOL prinde contur și în judeţul Mehedinţi. Proiectul ce promovează tehnologii inteligente în domeniul gestionării deșeurilor se desfășoară pe parcursul a 54 de luni. La întâlnirea organizată la Consiliul Județean s-a discutat despre parcursul său de până acum, întrucât proiectul este implemntat din 2017.

Proiectul cuprinde nouă parteneri din Belgia, Grecia, Malta, Slovenia, Spania și România și vizează îmbunătățirea politicilor regionale și locale de gestionare a deșeurilor prin promovarea unui echipament inteligent și a unei planificări inovatoare derivate din acesta.

Prin proiectul WINPOL, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi implicit, Grupul partenerial local constituit la nivelul judeţului Mehedinţi, au oportunitatea, de a învăța de la partenerii europeni, prin schimbul de bune practici, dar şi să influenţeze instrumentele de politici în domeniu.