PROIECTIL PERICULOS PRINS ÎN PLASE DE DOI PESCARI

Pericol pentru doi pescari din Mehedinţi, care în loc de peşte, au prins în plasa pe care au întins-o în Dunăre un proiectil din cel de-al doilea război mondial. Cei doi au observat obiectul metalic şi şi-au dat seama că ar putea fi periculos, aşa că au adus plasa la mal, iar apoi au alertat poliţiştii de frontieră şi au lăsat autorităţile să-şi facă treaba. Proiectilul a fost păzit toată noaptea de poliţiştii de frontieră, iar în această dimineaţă a fost ridicat de echipa pirotehnică a ISU Mehedinţi.

Cei doi pescari au întins plasele în urmă cu câteva zile, iar seara trecută au mers să le ridice. Le-au scos din apă, şi le-au tras în barcă, observând că pe lângă peşte în plase s-a prins şi un obiect metalic. Au pornit apoi spre mal, unde au anunţat poliţiştii de frontieră despre obiectul suspect. Aceştia au anunţat echipa pirotehnică a ISU, dar cum muniţia nu putea fi manevrată pe timp de noapte, obuzul a rămas în paza poliţiştilor de frontieră până în această dimineaţă.

Doi pirotehnişti au ridicat astăzi proiectilul de calibru 120 de mm, care avea focosul încă funcţional şi care era un pericol, pentru că putea exploda, dacă era manevrat greşit.

 

Pompierii lansează un avertisment pentru cei care găsesc  astfel de obiecte militare să nu le atingă şi mai ales să nu le lovească sub nicio formă ori să le introducă în foc, deoarece sunt periculoase şi pot produce adevărate tragedii.