PROIECT PENTRU SPRIJINIREA FERMIERILOR

Fermierii mehedințeni, instruiți în tehnologia agricolă. Un proiect ambițios implementat de Egis România are ca scop instruirea fermierilor în privința unei mai bune cunoașlteri a tehncii și tehnologiei din domeniul agricol. Proiect a ajuns la final, iar fermierii s-au întâlnit pentru a dezbate ceea ce au învăţat pe perioada cursurilor.

Timp de un an, între martie 2018 – aprilie 2019, 200 de fermieri mehedințeni au fost incluși într-un proiect finanţat cu fonduri europene, prin intermediul căruia au participat la cursuri de formare. 

La evenimentul festiv au luat parte şi reprezentanții Direcţiei Agricole, care au ținut să precizeze că astfel de cursuri vin în sprijinul fermierilor.

Fermierii au fost sfătuiți să se asocieze pentru ca activitatea lor să se dezvolte. Numai că în judeţul nostru nu există centre de depozitare pentru sectorul vegetal, dar nici pentru cel zootehnic, fapt care face neprofitabilă orice asociere.

Proiectul a fost finanţat cu fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 și a avut o valoarea totală de 75,000 euro.