PROCEDURI STOMATOLOGICE DECONTATE DE CASA DE SĂNĂTATE

Cine doreşte proceduri stomatologice decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să aştepte. În acest moment exista un numar redus de proceduri si tratamente dentare care sunt decontate integral sau partial de catre Casa de Asigurari. De asemenea, accesul la astfel de tratamente este si el destul de complicat. Cei care beneficiază de decontare integrală sunt pacienţii cu vârsta sub 18 ani.

Pentru anul acesta, mehedinţenii asigurați în sistemul public de sănătate pot beneficia de servicii dentare decontate de casa de sănătate. Procedurile sunt incluse în asa-numitul “Pachet de servicii medicale de baza pentru medicina dentara” care este publicat in fiecare an pe site-ul oficial al Casei de Asigurari de Sănătate.

Numărul procedurilor si tratamentelor dentare care pot fi decontate integral sau partial este redus. In general, tratamentele de urgenta sunt acoperite 100%, in timp ce, altele sunt decontate doar 60%.

 

Cabinetele au un plafon lunar maximal decontat de catre Casa de Asigurari de Sănătate. Daca un cabinet a atins plafonul alocat, pacienții nu mai pot beneficia de servicii decontate luna respectivă.